Why How What

Deze week wil ik het met je hebben over jouw Why, How en What. Dit zegt je nu misschien nog niet zoveel, maar ik ga het uitleggen. En daarnaast heb ik ook een aantal opdrachten voor je klaar staan die je zelf kunt maken.
Het is een Do It Yourself blog deze week!

De opdrachten geven jou antwoorden op vragen waardoor jij verder kunt.
Laten we snel beginnen!

Wat heb je nodig voor het creëren van een leven zoals jij het graag wilt?

In de vorige nieuwsbrief heb ik je verteld over Gratitude. Nu wil ik het
hebben over het creëren van het leven dat je echt wilt of een nieuw doel je wilt behalen

De volgende onderdelen komen aan bod:

 • De kern van wat jou beweegt, ook wel “de why” genoemd
 • Jouw sterke punten
 • Wat je wilt doen,“what
 • Onder welke condities je dit wilt doen, ook wel “ego condities” genoemd
 • En hoe we de huidige situatie naar de gewenste situatie kunnen brengen, “dus hoe pakken we het aan”

Door duidelijk te krijgen wat jou beweegt en waarom je de dingen doet die je doet, is het makkelijker om je koers te bepalen van wat je echt wilt in het leven. De kern van wat je beweegt, staat in verbinding met alles wat je doet. Als je niet naar je hart luistert en overtuigingen van anderen volgt zal je op de lange termijn niet gelukkig zijn. Hierdoor is het belangrijk om vanuit je hart te leven en te doen wat jouw echt gelukkig maakt. Als je duidelijk kunt krijgen wat je echt wilt en hier ook naar gaat leven, zal je dit ook bereiken.

Waar geloof je in?

Wat is jouw why? De één noemt het Purpose en de ander noemt het de Why!
Als je dit duidelijk kunt krijgen, is alles veel makkelijker en zal je jouw doelen behalen die je echt wilt.
Waarom sta jij elke dag op?

Ik geloof in een betere wereld, dat kan ik bereiken door mijn positieve energie door te geven. Ik wil mensen bereiken om hun leven duurzaam gelukkiger te maken. Mijn credo is, positieve energie doorgeven door duurzaam geluk, maak jezelf groot en geef dit door aan iedereen om je heen.

Opdracht

Schrijf voor jezelf op waar je in gelooft en wat jouw credo is. Het kan zo zijn dat je het niet helemaal tot in de puntjes weet, maar probeer inzichtelijk te krijgen wat het allerbelangrijkste voor jou is, waarom je elke dag de dingen doet die je doet.

Op het moment dat je hier over nadenkt en het ook daadwerkelijk uitschrijft zul je merken dat je je er bewust van wordt. Deze bewustwording kan jou helpen om je visie te versterken en nog makkelijker je doelen te stellen en te behalen.

Sterke Punten

Nu wil ik je vragen om na te denken jouw sterke punten.

Ik geef je mijn sterke punten als voorbeeld:
ik ben positief, goed hart, sociaal, aanstekelijk in mijn gedrag, nieuwsgierig, ik vind het leuk om voor (grote) groepen te staan. Als ik op een positieve en gezonde manier mensen beïnvloed en ik krijg daar de credits voor dan voel ik me gelukkig.

Opdracht
Schrijf voor jezelf jouw sterke punten op, waar je het meest trots op bent en wat kun je met deze eigenschappen.

Wat is jouw What?

Welke werkzaamheden zou je kunnen en willen doen met het gene waar je goed in bent en in gelooft?
Als er géén wetten en géén praktische bezwaren in de weg staan, wat zou je dan willen doen? Wat is nu het éérste wat in je naar boven komt?Als voorbeeld; Voor mij geldt dat ik mensen wil begeleiden door middel van sport, bewegen, gezonde voeding en mentale trainingsvaardigheden naar een duurzaam en gelukkiger leven, zodat ik mijn positieve energie kan doorgeven.

Je hebt nu opgeschreven waar je in gelooft en wat je wilt doen als er geen wetten en praktische bezwaren in de weg staan. Nu gaan we kijken wat jouw ego condities zijn.

Ego condities zijn de voorwaardes die je hebt voor jezelf die horen bij het gene wat je graag wilt doen. Dus aan welke voorwaarden vind jij dat jouw ideale leven moet voldoen? Ook hier is het belangrijk om vanuit de kern en eerlijk vanuit je hart te beantwoorden wat jij écht belangrijk vindt. Vind jij het bijvoorbeeld belangrijk om een mooie auto te hebben, dan moet je dat opschrijven. Maar is dit niet belangrijk dan hoef je dit niet op te schrijven.

Opdracht
Graag wil ik je vragen om voor jezelf jouw ego condities op te schrijven. En dit zo concreet mogelijk te doen. Een aantal voorbeelden hierbij kunnen zijn:

 • Hoeveel dagen wil je werken?
 • Hoeveel geld wil je verdienen?
 • Hoe vaak wil je naar de sportschool?
 • Wat voor auto wil je rijden?
 • Welke buurt wil je wonen?
 • Hoe vaak wil je op vakantie?
 • Welke school wil je dat je kinderen naar toe gaan?

En zo kan je nog wel even door gaan. Zorg dat je eerlijk bent naar jezelf en dat het echt voorwaardes zijn die voor jou belangrijk zijn, om aan je dromen te gaan werken. Dus denk niet aan wat andere belangrijk vinden, maar kijk naar je eigen behoeftes.

Coaching

Hoe ga je dit doen?

Door te weten wat jouw sterke punten zijn en je ego condities te bepalen, kan kan je beter bepalen hoe je jouw doel kan bereiken. Waar wil je jezelf in uitdagen, op wat voor manier wil je dat gaan doen, wie kan jou daarbij helpen en welke mensen in jouw omgeving hebben dit pad al eerder bewandeld?

Hoe wil jij jouw doelen bereiken en jezelf uit dagen, zodat je het leven kunt creëren wat je echt wilt?

Voorbeeld: Toen ik begon met training en coaching wilde ik meer mensen ontmoeten die dezelfde weg al eerder hadden bewandeld. Ik wilde mezelf uitdagen in sport, beweging, voeding en coaching door middel van stage, werk, cursus en opleiding. Dit heb ik ingezet om mijn doel te bereiken en mensen te helpen hun duurzaam geluk te vinden.

Opdracht

Schrijf nu voor jezelf op hoe jij jouw doelen wilt bereiken en waarin je jezelf uit wilt dagen, zodat je het leven kunt creëren wat je echt wilt.

Korte recap.

Ik hoop dat je door middel van deze opdrachten in kaart hebt kunnen brengen wat jouw beweegt, waar je goed in bent, hoe je dit kunt inzetten in het gene wat je wilt gaan doen om daarmee jouw doelen in het leven te bereiken.

Om je doelen te bereiken is het belangrijk dat je fit bent en dus goed in je energie zit. Het gaat dus om de balans tussen deze elementen.

Wil jij ook beter in je energie zitten en kun je daar wel wat hulp bij gebruiken?
Neem contact op via info@omidsoltani.nl
Wij helpen je heel graag verder!
Je kunt ook terecht bij onze informatie over het programma Personal Energy Program.
Klik hier voor meer informatie over onze training.